Επαναλειτουργία σχολικής μονάδας στις 11/01/2021

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Στο ξεκίνημα της καινούργιας χρονιάς θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους σας Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά!!! Υγεία & δύναμη σε εσάς και στους μαθητές μας!!!

Όπως ίσως έχετε ήδη ενημερωθεί στις 11 Ιανουαρίου 2021 επιστρέφουμε και πάλι στη δια ζώσης διδασκαλία. Το πρόγραμμα των μαθητών/τριών θα είναι αυτό που ίσχυε πριν την εφαρμογή της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και όσον αφορά στο πρωινό υποχρεωτικό πρόγραμμα και όσον αφορά στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Τη Δευτέρα ξεκινά κανονικά και το πρόγραμμα σίτισης των μαθητών με τα σχολικά γεύματα. Επίσης, θα λειτουργήσει κανονικά και το κυλικείο του Σχολείου εφαρμόζοντας σχολαστικά τους γενικούς κανόνες καθαριότητας, απολύμανσης χώρων και ατομικής υγιεινής. Τα τρόφιμα που θα διατίθενται θα είναι συσκευασμένα ή θα έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που θα προστατεύονται από κατάλληλο υλικό. Υπάρχουν επίσης σημάνσεις βάσει των οποίων οι μαθητές/τριες θα τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις κατά την αναμονή για εξυπηρέτησή τους  από το κυλικείο.

Η πρωινή υποδοχή των μαθητών/τριών θα γίνεται κανονικά από τις 08:00 έως και τις 08:15 από την κεντρική είσοδο επί της Μαραθωνομάχων. Με την είσοδό τους στο Σχολείο οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων θα κατευθύνονται αμέσως στις αίθουσές τους όπου και θα τους περιμένουν οι εκπ/κοί που διδάσκουν στο κάθε τμήμα την 1η ώρα.

Προς αποφυγήν του συνωστισμού των γονέων/κηδεμόνων κατά την αποχώρηση των μαθητών/τριών από το Σχολείο μετά το πέρας του πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος, οι μαθητές/τριες θα αποχωρούν σε ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ κάνοντας χρήση (κατ΄ εξαίρεση για αυτή τη χρονιά) και των ΤΡΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ η οποία αποτελείται από τους μαθητές/τριες των Α΄, Β΄ & Δ΄ τάξεων ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΙΣ 13:15 ως εξής:

 Οι μαθητές/τριες της Α΄ Τάξης θα αποχωρούν από το συρόμενο πορτόνι επί της Πέλοπος.

Οι μαθητές/τριες της Β΄ Τάξης θα αποχωρούν από την κεντρική καγκελόπορτα επί της Μαραθωνομάχων.

Οι μαθητές/τριες της Δ΄ Τάξης θα αποχωρούν από  το συρόμενο πορτόνι του Νηπιαγωγείου επί της Πέλοπος.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ η οποία αποτελείται από τους μαθητές/τριες των Γ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΙΣ 13:20 ως εξής:

Οι μαθητές/τριες της Ε΄ Τάξης θα αποχωρούν από το συρόμενο πορτόνι επί της Πέλοπος.

Οι μαθητές/τριες των Γ΄1 & ΣΤ΄1 τμημάτων θα αποχωρούν από την κεντρική καγκελόπορτα επί της Μαραθωνομάχων.

Οι μαθητές/τριες των Γ΄2 & ΣΤ΄2 τμημάτων θα αποχωρούν από  το συρόμενο πορτόνι του Νηπιαγωγείου επί της Πέλοπος.

Κατά την αποχώρηση οι γονείς/κηδεμόνες που έχουν μαθητές σε διαφορετικές τάξεις παρακαλούμε να δείξουν υπομονή περιμένοντας λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο του Σχολείου έτσι ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού/συγχρωτισμού. Με υπομονή και κατανόηση μέσα σε δέκα λεπτά όλοι οι μαθητές/τριες θα έχουν αποχωρήσει από το Σχολείο με ασφάλεια!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ οι γονείς/κηδεμόνες και κατά την πρωινή προσέλευση και κατά την αποχώρηση των μαθητών/τριών ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ σεβόμενοι και τους υπόλοιπους γονείς/κηδεμόνες αλλά και τους μαθητές/τριες του Σχολείου μας.

Επίσης, υπενθυμίζουμε στους γονείς/κηδεμόνες για μια ακόμη φορά ότι σε περίπτωση παραμικρής αδιαθεσίας ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Πριν την προσέλευση των μαθητών/τριών στο Σχολείο καλό είναι να γίνεται θερμομέτρηση και ΝΑ  ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ όσοι/ες μαθητές/τριες εκδηλώνουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με COVID-19.

Συστήνεται, επίσης, οι μαθητές/τριες να έχουν μαζί τους καθημερινά 2 – 3 μάσκες σε αντίστοιχα σακουλάκια μιας χρήσης καθώς επίσης και χαρτομάντηλα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως για τη μετακίνησή σας προς και από το Σχολείο θα πρέπει να στέλνετε μήνυμα στο 13033 με κωδικό 4. Τη Δευτέρα θα επιδοθούν στους μαθητές/τριες βεβαιώσεις μετακίνησης οι οποίες θα πρέπει να βρίσκονται στις τσάντες των μαθητών/τριών σε καθημερινή βάση.

ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

Η Δ/ντρια                                       Ο Σύλλογος Διδασκόντων