Ανακοίνωση για την επαναλειτουργία του σχολείου μας από 1η Ιούνη

Αγαπητοί γονείς,

Ενόψει της επαναλειτουργίας του Σχολείου τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Όλες οι τάξεις του σχολείου μας θα χωριστούν σε δύο υπο-τμήματα η κάθε μία, και θα λειτουργήσουν σε δύο βάρδιες προκειμένου η απόσταση μεταξύ των μαθητών στις σχολικές αίθουσες να είναι τουλάχιστον ίση με 1,5 μέτρο μήκος.

Την πρώτη εβδομάδα οι μισοί μαθητές της 1ης βάρδιας θα έρθουν στο σχολείο τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Οι υπόλοιποι μαθητές της 2ης βάρδιας θα έρθουν στο σχολείο την πρώτη εβδομάδα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Τη δεύτερη εβδομάδα θα λειτουργήσουμε αντίστροφα. Η 1η βάρδια μαθητών θα έρθει Τρίτη και Πέμπτη και η 2η βάρδια Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Έτσι εναλλάξ θα συνεχίσουμε και τις επόμενες εβδομάδες, εκτός αν αλλάξει κάτι.

Στα προσωπικά σας mails θα λάβετε γνώση σε ποιο τμήμα και σε ποια βάρδια θα είναι το/τα παιδί/παιδιά σας. Καταβάλαμε ιδιαίτερη προσπάθεια τα αδέρφια να βρίσκονται στην ίδια βάρδια έτσι ώστε να διευκολυνθείτε σε θέματα μετακίνησης και/ή εργασίας.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ/ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Κατά την προσέλευση των μαθητών στο Σχολείο για την αποφυγή συνωστισμού στο προαύλιο, οι μαθητές θα προσέρχονται μεταξύ 08:00 και 08:15 και θα κατευθύνονται αμέσως στην τάξη τους όπου θα τους περιμένει ο εκπαιδευτικός που διδάσκει την 1η ώρα.

Οι μαθητές θα εισέρχονται στο χώρο του Σχολείου μόνοι τους, χωρίς τη συνοδεία των γονέων/κηδεμόνων τους. Όποιος γονέας/κηδεμόνας επιθυμεί να επικοινωνήσει με τη Δ/ντρια ή τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να τηλεφωνεί στο 2610641534 ή να στέλνει μήνυμα στο mailτου Σχολείου mail@41dim-patras.ach.sch.gr.

Στις αίθουσες οι μαθητές θα κάθονται ένας ένας και σε συγκεκριμένες θέσεις μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους όλα τα αντικείμενα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν (μολύβια, γόμες, χάρακες κ.ά.), καθώς δεν επιτρέπεται να δανείζουν ή να δανείζονται αντικείμενα από άλλους.

Κάθε φορά που οι μαθητές μπαίνουν ή βγαίνουν από την αίθουσα θα εφαρμόζουν στα χέρια τους αντισηπτικό που θα υπάρχει στην είσοδο. Οι μαθητές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη χρήση των τουαλετών. Μετά από κάθε χρήση της τουαλέτας θα πρέπει να πλένουν προσεκτικά τα χέρια τους και να τα σκουπίζουν με χαρτί που υπάρχει στις εισόδους των τουαλετών.

Τα διαλείμματα θα είναι τις ίδιες ώρες αλλά οι μαθητές κάθε τάξης θα χρησιμοποιούν συγκεκριμένο χώρο της αυλής και θα πρέπει να κρατάνε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Απαγορεύονται τα παιχνίδια με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ).

Κατά την αποχώρηση των μαθητών, οι γονείς δε θα εισέρχονται στο χώρο του Σχολείου όπως γινόταν μέχρι τώρα. Η αποχώρηση των μαθητών από τη Σχολική Μονάδα θα γίνεται τμηματικά ξεκινώντας από τους μαθητές της Α΄ Τάξης. Θα ακολουθούν οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων με λίγα λεπτά διαφορά. Για το λόγο αυτό παρακαλείσθε να μην προσέρχεστε μαζικά στις 13:15 ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Το ολοήμερο πρόγραμμα του Σχολείου δε θα λειτουργήσει και όλοι οι μαθητές θα αποχωρούν στις 13:15.

ΚΥΛΙΚΕΙΟ

Το κυλικείο της Σχολικής Μονάδας θα παραμείνει κλειστό μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Για αυτό το λόγο οι μαθητές θα πρέπει να φέρνουν νερό και φαγητό από το σπίτι τους. Προτείνεται οι μαθητές να φέρνουν δύο ή και τρία μπουκάλια νερό μαζί τους ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος, καθώς δεν επιτρέπεται να πίνουν νερό απευθείας από τις βρύσες.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 αρχίζει και πάλι η διανομή σχολικών γευμάτων.

Όποιος γονιός θεωρεί πως για λόγους υγείας δεν πρέπει να στείλει το παιδί του στο σχολείο, θα πρέπει να συμπληρώσει και να υπογράψει σχετική δήλωση. Η δήλωση θα δίνεται από τη Διευθύντρια του Σχολείου κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούμε θερμά, μη στέλνετε τα παιδιά στο σχολείο αν είναι άρρωστα ή έχουν το παραμικρό σύμπτωμα κάποιας ασθένειας.

Η Δ/ντρια                                            Ο Σύλλογος Διδασκόντων