Εξαιρετική εμφάνιση της χορωδίας του σχολείου στο 4ο Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ Παιδικών-Μαθητικών χορωδιών Σπάρτης

Η χορωδία του 41ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών το Σαββατοκύριακο 13-14/4/2024, ταξίδεψε στην Σπάρτη για να συμμετάσχει στο 4ο Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ Παιδικών-Μαθητικών Χορωδιών. Η χορωδία εμφανίστηκε το Σάββατο, τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων με την εξαιρετική της εμφάνιση.

Τα παιδιά ανέβηκαν στη σκηνή, περνώντας μέσα από το ακροατήριο, τραγουδώντας και παράλληλα παίζοντας με τη φλογέρα τους το τραγούδι «Προσευχή» της Χαρούλας Αλεξίου αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών. 

Μεγάλη εντύπωση προξένησε στους διοργανωτές η μελωδικότητα στις φωνές των παιδιών, το παίξιμο της φλογέρας από όλα τα παιδιά σε κάθε τραγούδι, η κίνηση που υπήρχε στα τραγούδια, αλλά και το τελευταίο τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη «Κόκκινα γυαλιά» στο οποίο τα παιδιά φορούσαν κόκκινα γυαλιά την ώρα που το ερμήνευαν.

Καθώς το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στους σύγχρονους συνθέτες, η χορωδία του 41ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών επέλεξε να ερμηνεύσει -εκτός από τα τραγούδια που αναφέρθηκαν ήδη- το «Σαν τον Καραγκιόζη» του Διονύση Σαββόπουλου, τα «Μαγικά Φτερά» των Γ. Κυριάκου και Ν. Μωραΐτη που ερμηνεύει ο Γιάννης Κότσιρας και το «Τυχερό μου Αστέρι» του Κωνσταντίνου Βήτα από την τηλεοπτική σειρά «Μαέστρο». Τη χορωδία διεύθυνε η μουσικός του σχολείου Βενετία Παπαγγελοπούλου.

Στη διήμερη παραμονή τους στη Σπάρτη οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, να δουν το άγαλμα του Λεωνίδα και να περιηγηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.

Ευχαριστούμε το dete.gr για το άρθρο του σχετικά με την εμφάνιση της χορωδίας μας!