Γαλλοφωνία με τους/τις μαθητές/τριες του ΣΤ’2 τμήματος

Μήνας Μάρτης: Μέρες γιορτής, μέρες Γαλλοφωνίας και οι μαθητές/τριες του ΣΤ’2 τμήματος του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση της εκπ/κού ΠΕ05, κας Μαρίας Κουμπούρα, συμμετείχαν στη γιορτή με τον δικό τους τρόπο. Κατασκεύασαν ένα «Ψηφιακό» Δωμάτιο με αξιοπερίεργα αντικείμενα, κατά τα πρότυπα των Cabinets de curiosités της Αναγέννησης. Αυτό ήταν το θέμα της φετινής γιορτής της Γαλλοφωνίας: οι μαθητές/τριες να «επισκεφτούν» με τον τρόπο τους την πρακτική συλλογής αξιοπερίεργων αντικειμένων και να δημιουργήσουν πλέον τον δικό τους «ποιητικό» χώρο.

Έτσι, έχοντας ως «ξεναγό» μία γατούλα, ένα ζώο τόσο συνυφασμένο με τη γαλλική πρωτεύουσα, οι μαθητές μεταμφιέζονται και αυτοί με τη σειρά τους σε γάτες, σκαρφίζονται τις ατάκες τους, αυτοσχεδιάζουν, υποδύονται τους ρόλους τους, σκηνοθετούν και υφαίνουν μια φανταστική ξενάγηση μέσα από τα μάτια της γάτας.  Μας καλούν σ΄ ένα «ιδιαίτερο» ταξίδι σε διάφορες γωνιές του Παρισιού, είτε μέσα στα μουσεία του, είτε έξω στις γειτονιές του, σε ένα σεργιάνι που παντρεύει διαφορετικές χρονικές στιγμές από την ιστορία της «γάτας» μας, που εν τέλει δεν είναι παρά στιγμές από την ανθρώπινη ιστορία.

Απολαύστε τη δημιουργία των μαθητών από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Το πρώτο βίντεο είναι δημιουργία της μαθήτριας Μαρίας Ψαθογιαννάκη. Το δεύτερο βίντεο είναι της καθηγήτριας γαλλικών της τάξης.    

https://drive.google.com/file/d/1qtwlegT6-n6c8qIpchPVAnD32Fv4GzCc/view?usp=share_link

https://drive.google.com/file/d/1fAgBVyyae4J8Jo6niVPer2klsAG2iIL2/view?usp=share_link