Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Το 41ο Δ. Σ. Πατρών συμμετέχει στις δράσεις Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο

Την Παρασκευή 17/09/2021 οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν με τους υπεύθυνους εκπ/κούς των τμημάτων τους, κα Βενετία Παπαγγελοπούλου, κο Γεώργιο Μπαρδάκη & κα Μαρία Βούρλα, σε μία δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο με στόχο η πρόληψη να γίνει τρόπος ζωής.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο, που διοργάνωσε η Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Άγιος Ανδρέας” με τη στήριξη πολλών φορέων.

Το πρόγραμμα της «Εβδομάδας» περιελάμβανε ποικιλία δράσεων ώστε το μήνυμά της να φτάσει σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό. Στο σχεδιασμό των δράσεων δόθηκε ιδιαίτερη βάση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων καθώς θεωρείται πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί η κουλτούρα πρόληψης από την παιδική ηλικία.

Το σχολείο μας ήταν ένα από τα εφτά σχολεία της πόλης των Πατρών που συμμετείχε στη δράση αυτή.

Την Παρασκευή το πρωί οι μαθητές/τριες ζωγράφισαν πάνω σε λευκά μπαλόνια τα κορδελάκια ευαισθητοποίησης με διάφορα χρώματα και αναζήτησαν το είδος του καρκίνου που αντιστοιχεί στο κάθε χρώμα/μήνα. Κατόπιν, αφού μίλησαν και προβληματίστηκαν σχετικά με τους τρόπους πρόληψης, απελευθέρωσαν τα μπαλόνια στον ουρανό της πόλης μας!