Αγιασμός Σχολικού Έτους 2021-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 θα γίνει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 με την τελετή του Αγιασμού στις 08:30 σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην υπ. αρ. Υ.Α. Φ7/111089/Δ1/09-09-2021 του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η προσέλευση των μαθητών/τριών στο Σχολείο θα γίνει από τις 08:15 έως τις 08:30 από την κεντρική είσοδο της οδού Μαραθωνομάχων. Μετά το πέρας του Αγιασμού, οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν με τη συνοδεία των γονέων τους. Ως εκ τούτου παρακαλείσθε να περιμένετε εκτός του χώρου του Σχολείου να τελειώσει ο Αγιασμός για να παραλάβετε τα παιδιά σας και να αποχωρήσετε ασφαλώς!

Η αποχώρηση των μαθητών/τριών θα γίνει ως εξής: οι μαθητές/τριες της Α΄ & Ε΄ τάξης  θα αποχωρήσουν από την έξοδο της οδού Πέλοπος, οι μαθητές/τριες της Β΄ & ΣΤ΄ τάξης  θα αποχωρήσουν από την έξοδο της οδού Πέλοπος (συρόμενη πόρτα Νηπιαγωγείου) και οι μαθητές/τριες της Γ΄ & Δ΄ τάξης  από την κεντρική είσοδο/έξοδο της Μαραθωνομάχων. Παρακαλούμε θερμά τους γονείς να αποφύγουν όσο το  δυνατόν περισσότερο τον συνωστισμό.

Από την Τρίτη 14/09/2021 το πρωινό πρόγραμμα του Σχολείου θα γίνεται κανονικά! Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές/τριες θα προσέρχονται κανονικά 08:00 με 08:15 στο Σχολείο και θα αποχωρούν στις 13:15.

Λόγω ελλείψεων στις ώρες που μας έχουν διατεθεί για το Ολοήμερο, σας ενημερώνουμε ότι την πρώτη εβδομάδα από 14/09/2021 έως 17/09/2021 το πρόγραμμα του Ολοήμερου θα γίνει κανονικά σύμφωνα με την ώρα αποχώρησης που έχετε δηλώσει. Εν τούτοις,  από τις 20/09/2021, αν δε διατεθούν οι απαραίτητες ώρες και δεδομένου ότι θα πρέπει να καλύψουμε το πρόγραμμα πέντε (05) ημερών και όχι τεσσάρων (04) όπως την πρώτη εβδομάδα, δε θα λειτουργήσει Πέμπτη & Παρασκευή το τμήμα με αποχώρηση στις 15:00 των μαθητών της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης.

Τέλος, αναφορικά με τη δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων, σας ενημερώνουμε ότι η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-testing) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Α΄/βάθμιας & Β΄/βάθμιας Εκπ/σης. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα και οι μαθητές/τριες προσέρχονται με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος ή νόσησης. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self-testing) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

        Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα, δε γίνεται δεκτός στο σχολείο.

          Θα πρέπει επίσης να σας επισημάνουμε ότι η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Παρακαλείσθε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Σχολείου για χρήσιμες πληροφορίες (οδηγίες για παραλαβή selftests, Κατανομή τάξεων, κ.ά.).

Ευχόμαστε σε όλους ολόψυχα μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά & δημιουργικότητα!

Η Δ/ντρια                                      Ο Σύλλογος Διδασκόντων